12.03.2021

I går den 11.03.2021 kom de 7 stribede vidundere til verden, men det blev desværre ikke til den rolige fødsel herhjemme, som man altid håber på. Der blev med besvær født en hvalp (tæve på 330 gram), som havde bagbenene først. Hodoo havde ikke så kraftige veer, så der måtte hjælpes godt til med at trække hende ud. Derefter skete der nærmest ingenting, så hvalp og Hodoo ud i bilen, og afsted til dyrlægen, som jeg havde talt med 3 gange under forløbet. Jeg havde heldigvis god hjælp af Dorthe Eriksen og Kirsten Halling. Dorthe blev hjemme hos de andre hunde, som hun i forvejen havde underholdt under fødselsforløbet, og Kirsten tog med ind til dyrlægen. Og når det nu skulle være, var det en rigtig god oplevelse (Kirsten måtte vist lægge ører til noget andet mens, vi sad og ventede)

De havde alt klar, da vi kom. Dyrlægen begyndte med at scanne for at tjekke hjerterytme på hvalpene. De var til den lave side, så ind på operationsstuen, hvor der var varmepunder osv klar. Vi kom 16.35 (de lukker kl. 17). 2 dyrlæger og 2 vet spl var der om opgaven, til de var færdige kl. 19.00. Udover hende, der blev født herhjemme, var hvalpene store, og lå på 370-435 gram (normalvægt ca. 350 gram), og en sad fast i fødselskanalen. Godt, vi kom til dyrlægen, og heldigvis gik det hele jo godt. Jeg fik smertestillende, penicillin og kvalmestillende samt nogle dåser højenergi foder og oralade med hjem til Hodoo. Heldigvis både spiser og drikker hun fint, og de små trives. Der er ro over hele linjen, og ingen af hvalpene har tabt sig (endnu), hvilket ellers er helt almindeligt det første døgns tid. 3 af dem har holdt deres vægt, og 4 har taget på. Deres vægt er nu 335-450 gram

15.03.2021

Hvalpene er nu 4 døgn gamle, og alt går, som det skal. Hodoo er en fantastisk mor.

Hodoo's operationssår ser fint ud. Hun ved vist slet ikke, det er der. Selvom hun er på forebyggende penicillin, har jeg her de første dage målt hendes temperatur et par gange dagligt, for at kunne fange en evt. infektion i opløbet. 

Alle hvalpe trives, og tager fint på. I formiddags havde 5 af dem taget 85-95 gram på siden fødslen. "Lillefisen", der blev født herhjemme (og slet ikke er så lille endda, hun ser bare sådan ud ved siden af de andre) havde taget 75 gram på, og kuldets madgris havde taget 120 gram på.

Her lidt billeder fra de første dage. Klik på dem for at se det hele

19.03.2021

Hvalpene er nu 8 døgn gamle. De har i gennemsnit taget 305 gram på siden fødslen, og selvom man ikke synes, de gør så meget andet end at spise og sove, udvikler de sig bare så hurtigt. I dag har flere af dem været oppe at gå på alle 4 ben, og en har været så bevidst, at han søgte ud af kassen for at besørge.

Siden sidst har alle hvalpene fået klippet negle - 126 stk i alt, så det bliver fast arbejde 

Hodoo har nu bestemt sig for, at hun gerne vil se andet end de små og vores egen matrikel, så hun er på kort gåtur et par gange dagligt. Lige så gerne hun vil afsted, vil hun hurtigt hjem til hvalpene igen. Så hun bestemmer, og jeg følger bare med. 

Lidt billeder fra de foregående dage. Klik på dem for at se det hele

21.03.2021

Har i dag taget billeder af hvalpene enkeltvis. Det var ikke en nem opgave, så resultatet er bestemt ikke prangende. Men man kan da få en idé om hvordan, de hver især ser ud. 

Derudover har alle hvalpe fået klippet negle på forpoterne, da de allerede var ved at kradse Hodoo på maven igen

Som sædvanligt skal der klikkes på billederne for at se det hele

  • Han 1

  • Han 2

  • Han 3

  • Tæve 1

  • Tæve 2

  • Tæve 3

  • Tæve 4

27.03.2021

Hvalpene er nu 16 dage gamle, og alt går fortsat, som det skal. De har allesammen åbnet øjnene, og er begyndt at bevæge sig rundt på alle 4 ben. De når dog ikke langt før, de vælter. De er også så småt begyndt at lege med hinanden. 

04.04.2021

Hvalpene er nu 24 dage gamle, og i dag flyttede de ud i stuen. Både hvalpe, Hodoo og de andre voksne hunde klarede det så flot. Nu har hvalpene masser af plads at boltre sig på, så det skal nok blive sjovt de næste uger.

05.04.2021

Hvalpene har i dag fået deres første måltid, som ikke var fra Hodoo. Jeg er virkelig imponeret over, hvor gode de var til at spise selv